Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 17.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Så får du bort spritpenna

Permanenta märkpennor passar för flera ändamål, men när det hamnar på fel ytor kan det vara svårt att få bort färgen. Nedan kan du läsa om effektiva metoder för att få bort spritpenna från olika material!

Ta bort spritpenna från whiteboard

Det är lätt hänt att av misstag börja skriva på en whiteboard med permanent penna istället för en anpassad whiteboardpenna. Som tur är finns det ett smart knep för att få bort färgen från tavlan. Använd helt enkelt en whiteboardpenna och rita över spritpennans markering med denna. Torka sedan bort allt med ett tavelsudd eller mjuk trasa. Du kan även använda en rengöringsspray anpassad för whiteboard som sista steg för att få en skinande ren yta. 

Om ovanstående knep inte skulle fungera kan du prova att applicera en liten mängd desinfektionsmedel på en mjuk trasa och gnugga försiktigt över spritpennans markering – avsluta med att torka rent med vatten på ytan. Det är dock viktigt att inte använda för stor mängd medel eller använda metoden vid upprepade tillfällen då detta sliter på ytan och kan försämra skrivtavlans funktion.

Få bort spritpenna från tyg och plast

Om spritpennan råkat komma åt tyget på kontorsstolen, fåtöljen, alternativt någon typ av plast finns det åtgärder värda att prova för att få bort fläcken.

Har fläcken hamnat på textil kan det fungera att applicera en liten mängd desinfektionsmedel på en trasa och dutta försiktigt på och runtomkring fläcken för att sedan skölja med kallt vatten, och om möjligt avsluta med att tvätta tyget som vanligt. Har fläcken hamnat på plast kan det vara värt att precis som med tyg prova att få bort fläcken med desinfektionsmedel genom att fukta en bomullstuss eller trasa och gnugga på fläcken tills färgen börjar lossna. Avsluta med att torka ytan med en ren, fuktig trasa för att avlägsna eventuella rester.

Ett sista tips när det kommer till att få bort permanent märkpenna från olika material är att om möjligt alltid testa metoden på en liten, diskret yta först för att försäkra dig om att det inte skadar materialet. Arbeta försiktigt, speciellt på känsliga ytor som tyg för att inte förvärra skadan.

Behöver du ytterligare rengöring för dina kontorsmöbler som textilrengöring, läderrengöring, eller anpassade whiteboardtillbehör för att hålla skrivtavlan i gott skick hittar du detta i vårt sortiment. Kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor kring kontorsinredning!

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft