Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 17.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Bästa kontorsstolen för ryggen

Att välja rätt kontorsstol är en avgörande investering i din hälsa, särskilt för dig som tillbringar många timmar per dag vid skrivbordet. En dåligt utformad stol kan leda till ryggproblem, dålig hållning och andra fysiska besvär. Därför är det viktigt att välja en ergonomisk kontorsstol som ger dig stöd på rätt ställen och kan anpassas efter dina behov. I den här artikeln guidar vi dig som är på jakt efter en bra kontorsstol för ryggen.

Vad gör en kontorsstol bra för ryggen?

En ergonomisk kontorsstol hjälper till att främja en korrekt hållning och minskar risken för muskelspänningar och smärtor. Här är några funktioner som är viktiga att titta efter:

  • Justerbart ryggstöd: Ryggstödet ska kunna anpassas i höjd och lutning för att stödja både ländrygg och den övre delen av ryggen.
  • Sittdjup och sitthöjd: Sätet bör vara justerbart så att du kan sitta med fötterna stadigt på golvet och knäna i en 90-graders vinkel.
  • Ländryggsstöd: Ett bra stöd för ländryggen hjälper till att upprätthålla den naturliga svanken och förhindrar att ryggen rundas.
  • Armstöd: Justerbara armstöd avlastar axlar och armar. Läs mer om olika typer av armstöd i vår guide om armstöd på kontorsstolar.
  • Gungfunktion: Stolar med gungfunktion främjar rörelse under dagen. Lär dig mer om de olika gungfunktionerna i vår artikel Jämför ergonomiska kontorsstolars gungfunktioner.

Bra kontorsstol för ryggen – välj någon av dessa

Välj bland vårt breda urval av ergonomiska stolar för att hitta en kontorsstol som är bra för ryggen. Nedan listar vi några av våra favoriter ur sortimentet, som alla är extra bra för dig som vill förebygga ryggsmärta.

HÅG Capisco 8106

HÅG Capisco 8106 är en innovativ och prisbelönt kontorsstol, särskilt uppskattad för sitt unika sadelliknande säte. Sadelsätet främjar en öppen höftvinkel, vilket förbättrar hållningen och minskar belastningen på ländryggen. Tack vare sina generösa justeringsmöjligheter i sitthöjd gör stolen det enkelt att växla mellan sittande, stående och halvstående positioner samtidigt som stolens design gör att du kan sitta på många olika sätt. Detta främjar rörelse, ökar blodcirkulationen och minskar risken för statisk belastning på ryggen.

Relax

Relax är en ergonomisk kontorsstol som hjälper dig att hålla en god kroppshållning och minska belastningen på ryggen under långa arbetspass. Ryggstödets höjd går att justera i hela sju olika lägen vilket gör stolen extra bra för ryggen. Relax är utrustad med en synkrongunga som främjar rörelse under dagen, avlastar höfter och ökar blodcirkulationen. Synkrongungan har dessutom ett justerbart viktmotstånd och går att låsa fritt i olika positioner.

RH Logic 400

RH Logic 400 är en av de mest välrenommerade ergonomiska kontorsstolarna på marknaden och har blivit ett populärt val för de som prioriterar ergonomi och hälsa. Stolen är utformad för att stödja kroppen på ett sätt som minskar belastningen på ryggen och främjar god hållning under hela arbetsdagen. Detta bland annat genom det höj- och sänkbara ryggstödet och det luftreglerbara svankstödet. Genom att ställa in ryggstödet så att det passar din ryggkurva sitter du i en god position och avlastar leder och muskler. Stolen går att få med eller utan nack- eller armstöd vilket låter dig anpassa stolens design efter dina behov.

Att hitta den bästa kontorsstolen för ryggen handlar om att hitta en modell som är justerbar efter dina specifika behov och som stödjer din naturliga kroppshållning. Oavsett om du föredrar en mer traditionell ergonomisk design eller en mer dynamisk lösning erbjuder vi ett brett utbud av ergonomiska kontorsstolar som kan hjälpa dig att förebygga ryggproblem och öka din komfort under arbetsdagen. Kontakta oss gärna för att få råd och stöd i ditt val.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft