Logga in på ditt konto

Inget konto? Skapa ett här

Spåra & hantera din order

Ordernr. är 7 siffror. Referensnr. är 9 bokstäver

Har du några frågor?

+46 (0)8-444 54 24
info@dpj.se

Öppettider kundtjänst

Mån - Fre: 09.00 - 17.00

Våra vanligaste frågor & svar

Till Frågor & svar

Armstöd på kontorsstol: En guide till 1D, 2D, 3D och 4D

Justerbara armstöd finns i en mängd varianter. Det vanligaste sättet att benämna dem är 1D till 4D beroende på hur många sätt de går att justera på. En kontorsstol varierar ofta i pris beroende på vilket armstöd du väljer. Det kan därför vara bra att kolla upp vad de olika benämningarna faktiskt innebär. Här går vi igenom de vanligaste typerna av armstöd. Så att du kan fatta ett medvetet beslut utifrån dina behov.

När du letar efter den perfekta kontorsstolen är armstöden kanske inte det du lägger mest vikt vid. Att stöden benämns som 1D, 2D, 3D och 4D kan också vara rätt förvirrande. Nedan går vi igenom de olika armstöden och reder ut hur de kan förbättra din arbetsmiljö.

1D armstöd

Låt oss börja med 1D-armstöd. Dessa är grundläggande armstöd som kan justeras i en riktning, oftast uppåt och nedåt. Dessa låter dig hitta en bekväm höjd att vila armarna på för att undvika spänningar i axlar och nacke. 1D-armstöd är ett prisvänligt alternativ och finns både på kontorsstolar och vissa konferensstolar.

2D armstöd

2D-armstöd tar komforten ett steg längre genom att kombinera den höj- och sänkbara funktionen med rörlighet framåt och bakåt. Denna justerbarhet ger dig möjlighet att anpassa armstödet efter din kroppsstorlek och hur du arbetar vid ditt skrivbord. Detta kan bidra till att förhindra spänningar i axlar och armar, särskilt om du använder tangentbordet på olika sätt.

3D armstöd

För ännu mer anpassning och komfort bör du överväga 3D-armstöd. Dessa kan justeras inte bara i höjd och djup som 2D-armstöd, utan också i bredd. Detta ger dig möjlighet att hitta den perfekta positionen för dina armar oavsett din kroppsbyggnad eller sittstil. 3D armstöd är ett utmärkt val om du vill ha maximal flexibilitet och ergonomiskt stöd.

4D armstöd

Slutligen har vi 4D-armstöd; den mest avancerade och anpassningsbara typen av armstöd. Dessa kan justeras i höjd, djup, bredd och har också en svängfunktion. Det ger en oöverträffad nivå av ergonomi och komfort, vilket är värdefullt om du spenderar många timmar framför datorn. 4D-armstöd kan hjälpa till att minska belastning på armar och axlar vilket främjar hållningen.

Kom ihåg att välja de armstöd som passar din kropp och arbetsstil bäst för att skapa en ergonomisk och bekväm arbetsmiljö. I vårt breda utbud hittar du alltid en kontorsstol med armstöd som passar dina behov.

Vill du veta vilka ergonomiska kontorsstolar som är bäst samt få tips på vad du ska titta efter när du köper kontorsstol, kan du läsa mer i vår artikel Ergonomisk kontorsstol – "bäst i test" och tips.

meny

Vad våra kunder säger

Ett axplock av våra kunder

Mäklarhuset
TV4
Svenska Kyrkan
Google
Handelsbanken
Carlsberg
Försvarsmakten
Microsoft